Üçüncü Vence Saha Testlerine Hazırlanıyoruz

ByHaldun

Üçüncü Vence Saha Testlerine Hazırlanıyoruz

Vence projesi için üçüncü saha deneyleri için hummalı bir hazırlık içerisindeyiz. Bu testimiz Kalifornia eyaletindeki bir çiftlikle 4-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Önceki iki saha testimizde biriktirdiğimiz tecrübeler ve gözlemler üzerine inşa ederek bu testlerimizde tek ve grup halindeki ineklerin hareket davranışlarının kontrol edilmesi üzerine odaklanacağız. Endüstriyel ve web uygulamaları tasarım ekiplerinin de çalışmalara katıldığı bu çalışmamızda kullanılacak Vence sistemi çok daha sağlam olacak ve kolay kullanım sağlayacak.

About the Author

Haldun administrator

Haldun Komsuoğlu 1997 senesinde ODTÜ, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden lisans derecesi tamamladıktan sonra robotik teknolojiler üzerine yoğunlaştığı eğitimini University of Michigan, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünde devam etti. Sistem kontrolü üzerine 1998 senesinde master, ve 2004 senesinde doktora derecelerini aldı. Lisans üstü eğitimi sonrası University of Pennsylvania’da 2008 senesine kadar GRASP Lab’de araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akademik çalışmaları esnasında DARPA ve NSF sponsorluğunda çok sayıda robotik AR/GE projesinde bulundu. 2006 senesinde akademik çalışmaları esnasında geliştirilen teknolojilerin ticarileştirilmesi üzerine ilk firması olan Sandbox Innovations, Inc.’i kurdu. 2009’da American Andriod, Inc.’te araştırmadan sorumlu başkan yardımcısı olarak göreve başladı. Yine aynı sene tasarım ve danışmanlık firması Robolit, LLC firmasını kurdu. 2012 senesinde Robolit LLC’nin Türkiye ofisini açtı.

1 Comment so far

Robolit Destekli Teknoloji Firması $2.7M Yatırım Aldı – Robolit LLCPosted on  3:54 pm - Şub 24, 2018

[…] geliştirme çalışmalarını da gerçekleştirdik. Prototip sistemin denemelerini Arizona ve California‘da düzenlenen alan testlerinde Vence ekibi ile beraber […]

Leave a Reply